Na mijn studie Talen en Culturen van Latijns Amerika aan de Universiteit Leiden, ben ik in 2006 in dienst getreden van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Ik ben daar tot 2014 werkzaam geweest als politiek analist en adviseur bij de Directie Inlichtingen Buitenland, met name op de dossiers Caribisch Gebied / Latijns Amerika. 

 

In 2014 heb ik de overstap gemaakt naar het ministerie van Defensie, waar ik als beleidsadviseur voor de politieke en ambtelijke top heb gewerkt op het gebied van inlichtingen, veiligheid en cybervraagstukken. Zo ben ik namens Defensie nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Bij de NAVO en EU behartigde ik de Nederlandse defensiebelangen op gebied van het cyberdomein. In 2018 heb ik de Defensie Cyber Strategie geschreven.

 

Tijdens mijn werk bij Defensie heb ik de Master Military Strategic Studies gevolgd aan de Defensie Academie, waar ik een prijswinnende scriptie heb geschreven over afschrikking in het cyberdomein.